tiistai 23. heinäkuuta 2013

23.7.2013 0 viikkoa ja 4 päivää 0 weeks and 4 days

Pentulaatikkoon kuuluu edelleen pelkkää hyvää. Pentujen rytmi on selvempää kuin aikaisemmin, ne syövät pääasiassa samaan aikaan ja lopun aikaa nukkuvat. Nessa päätti tänään, että pennut pärjäävät jo pieniä hetkiä omillaan. Äpe viihtyy ajoittain myös pentuaitauksen ulkopuolella ja on käynyt jo vähän pidemmillä lenkeilläkin. Pentujen maailmaa mullistettiin tänään vähän, kun oli pentulaatikon siivouksen aika. Nostin pennut hetkeksi pentuaitaukseen, jossa ne ensin söivät ja kävivät sen jälkeen nukkumaan. Suurta reaktiota ei siis mullistus aiheuttanut. Nyt pentulaatikossa on karvapeitteiden ja lelujen lisäksi myös pyyhe ja kylpyhuoneen matto tunnusteltavaksi. Varhaisia kokemuksia ;). Toivottavasti huomenna tuulisi vähemmän. Jos on yhtä lämmin, eikä tuule, pennut pääsevät haistelemaan lyhyesti ulkoilmaa.

Minulta kysyttiin, kuinka Hoppu on suhtautunut pentuihin ja miten Nessa on suhtautunut Hoppuun pentujen synnyttyä. Meillähän on pentulaatikko pienessä aitauksessa, jotta Hoppu ei pääsisi ihan pentuja ja Nessaa vierestä häiriköimään. Hoppu on suhtautunut pentujen syntymästä saakka aitaukseen ja sen asukkaisiin hyvin välinpitämättömästi ja ajoittain kohtaliaan kiinnostuneesti. Pari kertaa Hoppu on käynyt pyörähtämässä pentuaitauksessa, kun Nessa on ollut pentujen luona. Nessa kertoo Hopulle hyvin rauhallisilla, mutta selvillä eleillä, ettei se vielä halua päästää Hoppua pentujen luo. Se asettuu laatikon eteen nukkumaan jne. Olen itse pyytänyt Hoppua pois pentuaitauksesta, kun Nessa ei sitä selvästi vielä pentujen luo halua. Nessan ja Hopun välit ovat täysin ennallaan eli hyvin mutkattomat ja hyvät.

Pennut suhtautuivat Bio Sensor ohjelmaan hyvin erilailla kuin eilen. Erot selittynevät tällä hetkellä lähinnä eri pirteysvaiheista ja kylläisysvaiheista. Seurataan. 

Ilo suhtautui kaikkeen muuhun rauhallisesti, mutta selälleen kääntäminen ja märkä pyyhe saivat aikaan vastustelua. Ilo oli kovin kylläinen ja juuri nukkumassa kun käsittely alkoi.
Ilta vastusteli tänään käsittelyä selvästi eilistä enemmän. Rauhoittui käsittelyn jälkeen siliteltäessä kasvojani vasten. Taisi olla vähän nälkäinen.
Ihku pääsi ekana punnitukseen, joka selvästi oli ällöä. Ihku pyristeli vastaan ja jopa haukahteli (tai siis yritti haukahdella). Vastusteli aluksi kovasti käsittelyä ja etenkin selälleen kääntäminen aiheutti voimakasta vastustelua. Rauhoittui syliin käsittelyn jälkeen.
Into oli myös vauhdikkaalla tuulella. Punnitus oli ällöä, sen jälkeen rauhoittui syliin ja oli rauhassa selälleen kääntöön saakka. Selälleen kääntöä vastusteli selvästi.
Ihme oli tänään koko käsittelyn ajan ihmeen rentona. Ilmeisesti masu oli täynnä lämmintä maitoa. 
Iisi oli hyvin iisi käsiteltävä, aivan kuin eilenkin.

Illan punnitus:
Ilo 614g
Ilta 514g
Ihku 560g
Into 504g
Ihme 603g
Iisi 656g

***********

All is still good with Nessa and the puppies. The puppies are beginning to get so timetables for the day. They eat at the same time and sleep after that. Nessa decided today, that it is time to get out of the puppy box, at least every now and then. The world of the puppies was expanding a bit today. They felt the life outside the puppy box, in the puppy den. They ate and started to sleep. So much for this big change. I changed the bedding in the puppy box a bit to give them early experiences. 

The puppies reacted to Bio Sensor a bit differently compared to one another today. I feel like the differences at this point are more due to hunger and sleepiness than the basic attitude of the puppies. Ihme was the calmest today, so big difference to yesterday. Ihku was struggling quite a bit today, Into quite the same, Iisi calm as yesterday. Ilta and Ilo were today more wriggling more than yesterday. We will see what happens in next couple of days.

Weighing:
Ilo 614g
Ilta 514g
Ihku 560g
Into 504g
Ihme 603g
Iisi 656g


Into

Into

Into ja Iisi

Iisi

Ilo ja ihme

Ilo, Ihme ja Into

Into, Iisi, Ihku ja Ilo

Ihme

Ihme

Ilo

Ihme 

Ihku

Ihku

Ilta

Ilta


2 kommenttia:

  1. Just! Ei riitä, että Into on selvästi hieno herrasmies, joka antaa siskojensa juoda parhaat maidot, nyt Iisi yrittää haukata pikkuveikastaan vielä palasen! Onkos mulle koiraa kohte olleskaan jäljellä? ;) Muuten on taas hellyyttäviä kuvia piskusista! Varsinkin tuo läjässä nukkumis kuva! :D

    Ja hyvä Into! Ei kaikesta tartte mukisematta tykätäkään :) Tässä laumassa tartteekin olla vähän luonteenlujuutta!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kauniita pentuja, aivan tyrmäävän upeita!

    VastaaPoista