lauantai 14. syyskuuta 2013

14.9.2013 8 viikkoa ja 1 päivä

Raportit Jennyltä ja Katariinalta kertovat, että Ilo ja Gatsby ovat olleet oikein reippaita, nukkuneet ensimmäiset yönsä hyvin ja puuhailleet paljon. Jennyn kertomaa täällä ja Katariinan kertomuksia täällä. Hienosti ja aktiivisesti olette aloitelleet Ilon ja Gatsbyn kanssa, ihanaa! Kasvattajätäti on hyvin, hyvin iloinen :D!

Pentujen jakelu maailmalle jatkui tänään, kun uusiin koteihinsa lähtivät Tintti (Ihku) ja Priya (Ilta). Päivään mahtui kyllä muutakin: aksatreenailua aamutuimaan ja pitkä peltolenkki iltapäivällä.

Aksailemaan aamulla lähtivät kaikki neljä jäljelläolevaa penskaa. Hoppu ja Nessa-äpe pääsivät treenaileman. Ageilu meni jo totutun mallin mukaan: pennut häiriköivät pitkin halia rataa rakentaessa ja hurmasivat treenailijat, treenien ajan ne nukkuivat pentuaitauksessa hallilla. Noiden penskojen on-off on kyllä erinomainen: ne juoksevat ymäri halia aivan innoissaan, mutta aitauksessa ne rauhoittuvat ja suurin osa nukkuu, vaikka vieressä alkataan. Mahtavaa! Ennen ja jälkeen aksan käytin koko koiralauman viereisessä matsässä juoksentelemassa. Jäähdyttelyeikalle lähti mukaan myös puolisisko Pihka. Reippaasti penskat juoksivat pitkin pientä lähimetsää tutkien uusia paikkoja ja hajuja.


Päivällä lähetettiin Tampereelle uuteen kotiin Priya-tyttö (Ilta). Priya hymyili tänään monta kertaa minulle kuin toivottaakseen hyviä jatkoja. Onnea matkaan Priya ja onnea Millille penskasta! Ensimmäinen raportti Tampereelta kertoi, että matka oli sujunut hyvin ja pentu ollut muutenkin reipas. Priyan blogi löytyy täältä. Kiitos Milli linkistä!


Priyan lähdettyä suuntasimme lähipellolle Tintin, Ihmeen ja Iisin sekä Nessan ja Hopun kanssa. Kävelimme kahden pikkumetsän halki ja suuren pellon poikki. Pelto oli korkeassa kasvustossa, joten pennuilla riitti puuhaa siellä kulkiessaan. Noin puolivälisä peltoreissua pennut kokivat elämänsä järkytyksen: ne olivat törmänneet piikkipirupuskaan ja olivat yltäpäälä täynnä piikikkäitä siemeniä. Voi miten pieniä kutisi ja niiden oli ikävä olla. Vaikka yritin nyppiä siemeniä pois, lopulta sain ne kaikki pois vasta kotipihalla kammalla. Viisi koiraa täynnä siemeniä - menihän siinä tunti kampaillessa. Ennen siemenjupakkaa pennut olivat matkassa mukana tosi reippaasti ja iloisesti. 


Illalla uuteen kotiinsa Turkuun suuntasi vielä Tintti. Tintti muutti Sarin ja aussie-Bonnien luokse. Oikein hyviä jatkoja! Raportti Turun suunnalta kertoo, että matka oli sujunut loistavasti - nukkuen. Sielä on tutustuttu ympäristöön, löydetty kaveri peilistä ja nyt on taas hetki levähtää. Hyvältä kuulostaa sielläkin!

Kiitos kollektiivisesti vielä kaikille uusille omistajille, olette mahtisakkia!  Tervetuloa Wirnistelijöiden reippaaseen poppooseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti