sunnuntai 8. syyskuuta 2013

7. - 8.9.2013 7 viikkoa ja risat

Pentujen viikonloppu kului reissun päällä. Lauantaina suuntasimme treeneistä Janakkalaan työkaverini  Elisan eläimiä (lampaita, mikroossuja, kanoja...) ihailemaan ja sieltä Peten ja Helenan mökille, saareen yöpymään. Sunnuntaina oli tarkoitus kyläillä Ilon tulevassa kodissa Jennyn ja pereen luona, sekä Priyan (Ilta) tulevassa kodisa Millin perheen luona. Reissuun lähtivät Nessa, Hoppu, pennut, minä, Sara ja Eetu. Aikamoinen poppoo. Voin kertoa, että vaikka Caddy maxi on iso auto, sekin oli melkoisen täynnä tavaraa, koiria ja ihmisiä. Perjantai-iltana minulla kyllä käväisi mielessä, että taidan olla vähän tavalistakin enemmän päästäni sekaisin kun suunnittelin meille tällaisen viikonlopun. Mutta hauskaa meillä oli!

Lauantaiaamu alkoi peruskuvion mukaisesti eli agitreeneillä. Pupsit pääsivät taas juoksentelemaan halissa ennen treenien alkua. Kun kolme kuudesta oli jo kiipeillyt keinun akupätkää, se siirrettiin niin, ettei kiipeily ollut enää mahdollista. Ihku lähti puomia pitkin kiipeämään, mutta kantti loppui ylösmenon puolivlissä (ihme!). Rimoja piti yrittää kanniskella, samoin keppien muoviohjureita. Muu radanrakenusaika kului kirmaten ja minun lahkeissani roikkuen. Treeien ajan pennut olivat taas pentuaitauksessa. Pientä agihulluuden alkua on jo havaittavissa, pennut jaksoivat tapittaa kahden ekan koiran treenit ja piippasivatkin välillä. Melko pian ne kuitenkin rauhoittuivat nukkumaan. Ja mikä uskomattominta, ne pystyivät nukkumaan myös Raikun treenivuorolla! Raikusta meinaan lähtee aikalailla ääntä ;).

Agin jälkeen penskat autoon ja mäkkärin kautta Elisalle. Elisalla ihailimme ensin matavia mikropossuja ilman pentusia. Aivan mainioita otuksia olivat Suffeli ja Sisu! Hirmuisella vauhdilla hävisi apila ja häntä heilui syödessä vimmatusti. Pennut pääsivät tutustumaan Elisan pihaan mikropossujen jälkeen. Jostakin syystä Elisan piha hajuineen ja äänineen oli pentusille kova paikka. Ne eivät ole jännittäneet mitään noin paljoa alkuvierailustakaan. Kauaa jännitys ei kestänyt lampaita ja kanoja pennut lähtivät katsomaan mielelään ja vierailun lopuksi mikroossujakin oli hyvä ihailla aidan takaa.

Seuraavaksi oli ohjelmanumerossa venematka Helenan ja Peten mökille saareen. Pakkautuminen oli mielenkiintoisen näköistä, suri vene oli aika täynnä tavaraa ;). Pennut nukkuivat venematkan tyytyväisinä bokseissaan. Ei ongelmaa tässä uudessa asiassa. Saaressa kaikki lähtivät tyytyväisinä tutkailemaan ympäristöä. Saaressa vastassa olivat ausiet Ru ja Vitra. Vitran pennut olivat tavanneet aikaisemmin, mutta Ruu oli uusi tuttavuus. Pennut lähestyivät ruuta kohteliaan kiinnostuneesti, mutta antoivat hienosti Ruulle tilaa kun se sitä murinalla pyysi. Vitra pysytteli sopivan matkan päässä ällöpennuista, se ei ollut muuttanut mielipidettään parissa viikossa. Pennut saivat paljon ihailua osakseen Helenan ja Peten Leo-pojalta, joka on 3-vuotias. Leo silittei ja halaili pentuja a penut nuolivat vastavuoroisuden nimisä Leon naamaa. Muutama pentu karkasi viereiselle pihalle tervehtimään ihanaa mökkinaapuria. Koko illan pennut vuoroin puuhailivat ja vuoroin nukkuivat pihala. Ne nauttivat vapaudestaan täysillä! Yö sujui mukavasti ja lähes kokonaan hiljaa. Kerran käytin kakarat pissillä aamuyöstä. Kanatti, sillä näin upean auringonnousun!


Sunnuntaina suuntasimme karavaanin kohti Tamperetta. Venereissu sujui taas erittäin hyvin, pupsit nukkuivat tyytyväisinä bokseissaan. Tampereella kävimme ensi Jennyn, Jonnen ja Janessan sekä pupujen Oliverin ja Lumian luona. Pennut kipittivät autolta pihan läpi Jennylle reippaasti ja olivat Jennyllä heti kuin kotonaan. Hetken riehumisen jälkeen pakasimme pennut bokseihin ja rattaisiin ja suntasimme viereiseen rantaan. Nessa ja Hoppu intoutuivat uimaan ja suureksi yllätyksekseni Iisi ja Into lähtivät polskimaan perässä! Tiesin toki, että pennut osaavat uida, mutta että ne uivat täysin halitusti ja vapaaehtoisesti! Hauskaa. Ratakeikan jälkeen jatkoimme vielä vähän matkaa viereisele pellolle. Tässä vaiheessa pennuista loppui virta kesken. Ilo ja Tintti (Ihku) pääsivät vielä kävelemään hihnassa kun muut nukkuivat boksissa. Jennylä olikin aika pentujen ladata akkuja nukkuen. Tuolta löytyy Jennyn kertomaa päivästä.

Viimeisenä etappina suuntasimme Herantaan Millin luokse. Pennut pääsivät ensimmäistä kertaa kerrostaloon ja hissin. Hienosti pienet matkustivat bokseissaan. Millillä meno oli samaa kuin Jennylä: kaikki olivat heti kuin kotonaan! Mattoa revittiin palasiksi ja Wentin lelut saivat kyytiä. Wentti itse oli pääsyt reissuun, Wentin kannalta ehkä hyvä niin ;). Prvekeeseen käytiin myös tutustumassa, eikä siinäkään pupsien mielestä ollut mitän kummallista. Tunnin vierailun päätteeksi Priya (Ilta) ja Gatsby (Into) pääsivät kävelemään Millin talon lähistöllä. Vähän aikaa penskat jaksoivat talustella, mutta väsy meinasi iskeä ihan väkisin. Se oli hyvä vinkki siitä, että oli aika suunnata kotia kohti! Automatkalla takaosassa oli kuusi tyytyväisesti nukkuvaa pentua, hyvä niin.

Kotona energiavarastot oli jo täytetty ja riehuminen alkoi jälleen.

Mahtava viikonloppu kaikenkaikkiaan! Kiitokset kaikille!

Kuvia sunnuntailta, kuvaaja Jenny SöderlundTulevat omistajat koirineen miestensä kuvaamina:

Milli ja Priya (Wirneen Ilmalento)

Jenny ja Ilo (Wirneen Ilopilleri)


4 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulostaa teitin viikonloppu! :) Ja jos hyvät ilmat jatkuu, niin tarttee viedä pikku vesipeto täälläkin järvenrantaan. On ihan lähellä kiva, loiva rantsu, johon sen saa viedä! Tuskin maltan odottaa!

  Kuvista kattelin, että pikku koiruudet vie jo koko sylin. Mihin sä Laura oot piilottanu mun pienen pentuni!? Käske sen lopettaa vähäks aikaa tuo hervoton kasvaminen ;)

  VastaaPoista
 2. Tälläisiä tekstejä ja kuvia katsoessa pentukuume vain nousee :D! On ne kyllä suloisia:)

  VastaaPoista
 3. En ymmärrä viittausta Raikun äänenkäyttöön, olen tainnut jo turtua sen iloiseen aksahaukkuun. ;)
  Pentujen Isosisko oli kyllä vahvasti sitä mieltä, että meille pitäisi muuttaa oma pieni aussiekaveri. ♥

  VastaaPoista
 4. Meille kanssa aussiekaveri! Upeita tyyppejä, ja uimareitakin noin pieninä! :-D

  VastaaPoista