keskiviikko 4. syyskuuta 2013

4.9.2013 6 viikkoa ja 5 päivää

Minulla oli tänään vapaapäivä. Ja sehän tarkoittaa koko päivän verran puuhailua ja treenailua.

Aamu alkoi leppoisasti pentujen huutamiseen. Noin puoli tuntia ennen kellojen soimista. Jee. Onkin tullut nukuttua liian paljon, keskimäärin kuutta tuntia yössä... Vaikka herätessään saattaakin tulla ajatelleeksi yksittäisiä painokelvottmia sanoja ihanista pentulaisista, alakertaan tultuaan ja pentujen vilpittmän jälleennäkemisen rehun nähdessään ei voi muuta kuin hyyillä. Onhan ne ihania :).

Heräämisen jälkeen käytin penskat ja aikuiset lähimetsässä aamuasioilla. On hauska nähdä, kuinka pentuset kipittelevät jo näppärästi mukanamme ja ovat metsässä kuin kotonaan, vaikkei siellä nyt niin montaa kertaa ole käyty. Reippaita pieniä! Aamu-ulkoilun jälkeen pennut pääsivät sisälle aamupalalle ja jäivätkin nukkumaan pentuaitaukseen syötyään.

Aamupäivään mahtui vielä pari tuntia ulkoilua omalla pihalla. Hoppu leikki ja juoksenteli rinteessä pentujen kanssa. Hoppu on niin samalla aaltipituudella pikkusisarustensa kanssa. Hoppua kyllä harmittaa vietävästi, ettei se ehdi sisarustensa kanssa kuistin alle ;).

Puoliltapäivin lähdimme viestitreeneihin Marikan ja Jocken kanssa. Pennut pääsivät pellon laitaan katsomaan, kuinka isoveljiltä sujui viestin juokseminen. Hyvin sujui, joskin takiaiset vähän hankaloittivat matkantekoa. Pennut puuhailivat pellon reunassa omiaan ja painivat keskenään. Taas yksi usi paikka, jossa penskat olivat kuin kotonaan! Treenien jälkeen pennut pääsivät käymään viereisen joen rannassa ja talustelivat reppaasti itse autolle. Päteviä pieniä!

Seuraavana ohjelmanumerona oli lasten hakeminen hoidosta kotiin. Pennut pääsivät mukaan pentumobiilin kyydittämänä. Saran iltapäivähoitajan Helenan pihassa pennut pääsivät vapauteen, juoksentelemaan pitkin kerrostaloyhtiön sisäpihaa. Paikalla oli Saran hoitajan lisäksi kaksi hoitokaveria, 1 ja 4 vuotiaat pojat. Pennut olivat lapsista innoissaan ja kiipeilivät 4-vuotiaan syliin pusuja antamaan. Eetun päiväkodin pihalla pennut joutuivat tyytymään haistelemaan tunnelmia pentumobiilista käsin. Pennut keräsivät ympärilleen paljon kiinnostuneita ihmisiä.

Kun pääsimme reissusta kotiin, pennut peuhasivat vähän aikaa pihassa ennen seuraavaa reissua. Tällä kertaa ohjelmistossa olivat agility- ja hakutreenit. Agitreenien ajan pennut oleskelivat autossa. Autossa ne saivat kuulla reilusti haukkumista. Ain jälkeen päästin pennut tutkailemaan halin ympäristöä. Hallin vieressä on jäähalli, joten porukka kulkee paljon ja taustametelinä kuuluu kovaa hulinaa. Ja koirien haukkumista ;). Penskat pääsivät jopa näkemään lunta, tassuttelemaan lumessa ja kiipeilemään pienessä lumikasassa.

Ennen hakutreenejä pennut pääsivät porhaltamaan pitkin metsää. Kuljin tarkoituksella kivilohkarekasan päälle ja puunrunkojen yli. Reippaasti ja taitavasti koko kuusikko seurasi perässäni. Penskat pääsivät tapaamaan 10 päivää nuorempia, erirotuisia pentusiakin. Marisan kasvattilagotot olivat päässeet ekaa kertaa hakutreenimaastoon tutustumaan ja pääsivät nyt amalla tutustumaan aussiepentusiinkin. Oli hauska seurata pentujen reagointia nuorempiin ja paljon pienempiin pentusiin. Ne olivat aluksi kovin rauhallisia, vähän hämmentyneitä ja koteliaita. Kun kohteliaisuus etken kuluttua alkoi laantua, pienet leikkivät hienosti keskenään.

Pääsimme kotiin lopulta kympin maissa illalla. Pennut yrittivät telmiskelä vähän ja pureskella asioita, mutta iltariehut jäivät tänään hyvin vaatimattomiksi ;). Hyvä niin, vähän masentaisi tälaisen päivän jälkeen jos porukka juoksisi ympäri kämppää reikä päässä. Itse olen nimittäin ihan poikki.
2 kommenttia:

  1. Niin reippaat lapset. <3 aaaa. Voe mahoton mikä söpöliini siellä on syliin mönkinyt!

    VastaaPoista
  2. Olettepa taas kaikki olleet tosi reippaita :) Ja voihan ylisöpöyden ylisöpöys sentään kun on kahdet setit pentusia samassa kuvassa! :D

    VastaaPoista