lauantai 10. elokuuta 2013

10.8.2013 3 viikkoa ja 1 päivä

Pentujen lauantaipäivään on taas mahtunut muutamia uusia puuhia: tutustuminen kaniimme Salliin, uusia kyläilijöitä, pentunappuloiden sekä jauhelihan maistelua ja yöllistä pimeäulkoilua. Yritin tänään ottaa kaikista viralliset 3 viikkoiskuvat, mutta epäonnistuin jossakin määrin. Odotamme valokuvaajaa kotiin, ehkä sitten uusi yritys.

Päivällä pentusia tuli moikkamaan Milli miehineen. Hoppu ja Nessa olivat ihanasista vieraista aivan tohkeissaan, Nessa nuoli ja Hoppu kiipesi syliin. Rapsutuksia nimittäin sateli tasaiseen tahtiin ;). Millille olisi suuntaamassa yksi typyistä. Tuleva kutsumanimi on vielä auki, mutta se tulee alkamaan P:llä. Odotellaan ja katsellaan kuka neideistä pääsee Hervantaan viestiä, agia ja muuta mukavaa puuhailemaan sekä Wentti isoveljen hermoja koettelemaan.

Pennut saivat tänään maistella uusia makuelämyksiä kädestä tarjottujen pienten jauhelihanökäreiden ja reilusti turvotetun pentunappulan muodossa. Jauhelihaa pnskat vähän pyörittelivät suussaan, mutta söivät sen jälkeen. Nappula hävisi hyvin nopeasti parempiin suihin. Ahneita tyyppejä ovat kyllä kaikki! On hauska nähdä, miten pennut reagoivat ruuan hajuun. Ne lähtevät innostumaan porukalla ja osaavat suunnata lähelle oikeaa paikkaa. Ruuan paikallistaminen on vielä vähän ontuvaa, ne saattavat rynnätä johonkin suuntaan ja lähestulkoon törmätä ruokaan vahingossa. Koomisia otuksia ;).

Pentujen oleskellessa päivällä olohuoneessa nostin sisään kaikkein kesyimmän kanimme Sallin. Salli on reilu 5 kiloa painava ranskanluppa, kovin rento tapaus koirien kanssa. Salli pompiskeli tyytyväisesti pentujen seassa. Pennut haistelivat Salia ja jatkoivat sen jälkeen omaa puuhailuaan. Täytyypä uusia pupujenkin kohtaamisia, etenkin kun yksi typyistä muuttaa pupukotiin :).

Iltapäivällä pennut pääsivät nukkumaan toviksi pentuaitaukseen. Taustalla paukkuvat äänilevyn ilotulitteet eivät aiheuttaneet pikkuisille minkäänlaisia reaktioita. Eiköhän noista tällä menolla tule nitä "kuuroja" koiria isompien sisarustensa perässä. Ja "kuurolla" tarkoitan siis hyvinkin rennosti ääniin suhtautuvia koiruuksia.

Illemmalla vein pennut yksitellen kodinhoitohuoneeseen reaktioita seuratakseni. Tällä kertaa Hoppu ja Nessa olivat olohuoneen puolella, minä pentusten kanssa. Reaktiot olivat vähän erilaisia kuin viimeksi. Ilo ja Ihme olivat tällä kertaa reippaimpia tutkimusmatkailijoita, myös Iisi lähti tutkimaan ympäristöään viime kertaista selvästi reippaammin. Intolla, Iltalla ja Ihkulla meni vähän normaalia pidempään sulatelessa (tai heräillessä), mutta lähtivät sen jälkeen reippaasti liikenteeseen. Kodinhoitohuoneessa uusia asioita olivat pesukone, joka oli päällä, lattiakaivo sekä vieressä suihkussa käyvät lapset.

Myöhään illalla pennut pääsivät vielä poseeraamaan kuvissa ja riehumaan pentuaitauksen ulkopuolella. Käytössä alkaa olla jo koko alakerta. Pennut hajautuvat hyvinkin tehokkaasti eri suuntiin ja tutkivat itsekseen paikkoja hyvin reippaasti. Myöhään illalla, tai ehkä oikeammin yöllä, pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulkoilemaan pimeällä. Samanlainen oli meno ja meininki pihalla pimeällä kuin se on valoisallakin. Tutkittavana oli taas vähän uusi kolkka pihamaasta.

Illan punnitus:
Ilo 1625g
Ilta 1326g
Ihku 1570g
Into 1490g
Ihme 1615g
Iisi 1606g

Paljon ehdittiin puuhata ja kokea tänään! Huomenna usi päivä ja uudet kujeet. Nyt nukkumaan!

Ilta

Ihme

Ihku, mahtava persoona, mutta mahdoton kuvattava ;)

Iisi

Ilo

Into

5 kommenttia:

 1. Ihanan aktiiviselta kuulosti pentusten päivä! Ja kiva huomata, että Intolaiseltakin löytyy se vähän harkitsevampi (tai uneliaampi) puoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kauheasti rakentaisi tuon varaan ;). Oli unelias sen pari minuuttia ja lähti sen jälkeen Intomaisella tyylillä etenemään.

   Poista
 2. Aivan suloisia pikkuhaukkuja. Nyt ne näyttää jo ihan pieniltä koirilta. <3 Mukava kuulla, että pupuun tutustuminen on alkanut jo näin hyvissä ajoin. Täällä harjoitukset jatkuvat. :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun saatiin käydä katsomassa pentuja ihan livenä! Oli hauskaa. Oli meillä onneksi pennun nimeksi parempiakin ehdotuksia kuin Pirjo;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki! Kiva kun tykkäsitte!

   Nimiehdotukset olivat oikein kivoja! Pirjoa oisin voinu vähän nikotella... Vaan eihän se nimi koiraa pahenna.

   Poista