tiistai 27. elokuuta 2013

27.8.2013 5 viikkoa ja 4 päivää

Kirjoittelen päivän blogia oven rappusilla istuen samalla kun kuusi pientä (ja yksi vähän isompi Hoppu) riehuvat ympärillä. Siistiä ;). Välillä myös haastavaa. Miten nuo pennut jaksavatkin riehua ihan valtoimenaan 9h työpäivän jälkeen, mä olen ainakin ihan poikki. Tiesittekö muuten kuinka paljon sattuu kun kaksi pentua puree varpaita samaan aikaan? Tai kuinka paljon kutittaa kun loput neljä nuolevat jalanpohjia?

Pennuista on tullut ihania pieniä hirviöitä. Ne menevät lujaa, purevat kovaa, roikkuvat lahkeissa ja niiden energia tuntuu aivan loputtomalta. Enää 2,5 viikkoa... Tänään aamupalaksi hirviölauma tuhosi kolme broilerinsiipeä jättäen jälkeensä vain ne isoimmat luut. Todistettavasti piraijoita siis.

Päivä on mennyt pääpiirteittäin normikuvioilla. Aamulla kotoilua ja riehumista sekä ulkona että sisällä, puoliltapäivin töihin ja illalla riehumista pihalla. Päivän uutena kokemuksena oli sirutus, pupsit on nyt numeromerkattu. Pentuset ottivat sirutuksen vastaan reippaasti, kaikki vähän kiukustuivat huonosta kohtelusta. Pian antoivat Suskille kuitenkin anteeksi kiinnipitämisestä nuollen sirutuksen jälkeen naaman putipuhtaaksi.

Pennut pääsivät pitkästä aikaa puntariin. Melkoisia pötköjä ovat jo kaikki, pienimmätkin 3 kiloa!
Ilo 3,5 kg
Ilta 3,0 kg
Ihku 3,4 kg
Into 3,0 kg
Ihme 3,7 kg
Iisi 3,5 kg

Huomenna pennut saavatkin tärkeitä vieraita, kun kylään tulee kolme tulevaa omistajaa. Jenny ja Milli ovat kertaalleen käyneet pentuja ihailemassa, mutta Soile näkee pupsit ihan ensimmäistä kertaa. Täytyy väsyttää pennut hyvin ennen vierailua, niin eivät aivan säikähdä ;).

Iisi

Ihku

Ihme

Ilta

Ilo

2 kommenttia:

  1. Pikku piraijoiden tapaamista odotellessa. :-D <3

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavia kuvia aktiivisista pentusista!

    VastaaPoista